De tuin van Menorah wordt aangepakt

 • Agenda

  feb
  24
  Begint om 09:45
  Gebouw Menorah
  mrt
  3
  Begint om 09:30
  Gebouw Menorah
 • Laatste nieuws

  Een aantal weken geleden hebben we u geïnformeerd over een nieuw boek: ‘Stel je de hemel eens voor’ van John Burke. Dick van Bloois heeft dit boek in het Nederlands vertaald.
  Als je altijd al fietscoach wilde zijn, is dit de ultieme uitdaging. En als je schuur te klein wordt, zie hier de oplossing.......fietsen gevraagd.
 • Laatste preek

  feb
  10
  Ton Vegt
  Jezus vernederde zichzelf om te dienen. En werd later door God de Vader verhoogd, opdat een ieder zou zeggen Jezus is Heer.

Het gebouw van Menorah is een rijksmonument! Dat heeft veel onderhoud, aandacht en tijd nodig om mooi en zichtbaar te zijn en te blijven!

Een aantal jongeren en jong volwassenen hebben daarom begin dit jaar de handen ineen geslagen om de tuin voor Menorah aan te pakken.
Hoe mooi is dat!

Zij hebben plannen gemaakt en daarbij ook met diverse deskundigen gesproken. De nieuwe tuin moet passen bij deze tijd én bij de visie van Menorah om een open, toegankelijke en koninklijke gemeente te zijn. Ook zal de entree voorzien worden van een open en vernieuwde aanblik. Alle zij-ingangen van de entree worden weer toegankelijk gemaakt. 

De plannen worden nu concreet gerealiseerd. Om de gehele entree komen grote antraciete tegels, daarmee wordt een accent gelegd op openheid en gastvrijheid. Daarnaast komt er een pad van tegels langs de voorkant van Menorah. In dezelfde lijn wordt ook de tuin voor pand 9 meegenomen. De tuin wordt omgeven door lage antraciet betonblokken. Daarin worden bloembakken geplaatst gevuld met groen en kleurrijke beplanting. 

Het begin is gemaakt en het resultaat is al goed te zien. Vele handen zijn enthousiast bezig om de tuin en de entree tot een lust voor het oog te laten worden en daarmee een warm welkom te creëren met een open entree.

Namens de redactie, Plonia ten Voorde

 

 

 

Geplaatst op 23-11-2018