De tuin van Menorah wordt aangepakt

Het gebouw van Menorah is een rijksmonument! Dat heeft veel onderhoud, aandacht en tijd nodig om mooi en zichtbaar te zijn en te blijven!

Een aantal jongeren en jong volwassenen hebben daarom begin dit jaar de handen ineen geslagen om de tuin voor Menorah aan te pakken.
Hoe mooi is dat!

Zij hebben plannen gemaakt en daarbij ook met diverse deskundigen gesproken. De nieuwe tuin moet passen bij deze tijd én bij de visie van Menorah om een open, toegankelijke en koninklijke gemeente te zijn. Ook zal de entree voorzien worden van een open en vernieuwde aanblik. Alle zij-ingangen van de entree worden weer toegankelijk gemaakt. 

De plannen worden nu concreet gerealiseerd. Om de gehele entree komen grote antraciete tegels, daarmee wordt een accent gelegd op openheid en gastvrijheid. Daarnaast komt er een pad van tegels langs de voorkant van Menorah. In dezelfde lijn wordt ook de tuin voor pand 9 meegenomen. De tuin wordt omgeven door lage antraciet betonblokken. Daarin worden bloembakken geplaatst gevuld met groen en kleurrijke beplanting. 

Het begin is gemaakt en het resultaat is al goed te zien. Vele handen zijn enthousiast bezig om de tuin en de entree tot een lust voor het oog te laten worden en daarmee een warm welkom te creëren met een open entree.

Namens de redactie, Plonia ten Voorde

 

 

 

Geplaatst op 23-11-2018