Initiatieven rondom Goede Vrijdag en Pasen

 • Agenda

  aug
  16
  Begint om 10:00
  Satelliet locaties
  aug
  23
  Begint om 10:00
  Satelliet locaties
 • Laatste nieuws

  Volgens de huidige richtlijnen van het RIVM (medio juni 2020) biedt ons gebouw aan de Paslaan 11 onvoldoende ruimte om op zondagmorgen een dienst te houden waarbij alle gemeenteleden aanwezig kunnen zijn. Hierdoor staat het “elkaar ontmoeten” onder grote druk. Om dit zo goed als mogelijk te ondervangen zullen we vanaf juli gaan starten met het aanbieden van de zondagmorgen diensten in satelliet locaties.
  Mooie bloemen
 • Laatste preek

  aug
  09
  Richard Bijl
  Gods grootheid wordt onder andere zichtbaar in de schepping. Zijn grootheid gaat boven ons voorstellingsvermogen, zo gaan ook Gods plannen al ons begrip te boven. Niets loopt Hem uit de hand, Hij draagt alle dingen door alleen maar te spreken. Zijn woorden zijn waarheid en wij doen er goed aan ons te richten op Zijn waarheid. Als we ons daar op richten zullen we even in Zijn vrede. En, je zult niet meer verbaast zijn, ook die vrede gaat weer alle begrip te boven! Eigenlijk geen wonder: want het is Gods vrede!

Samen getuigen, samen bidden. Een tweetal initiatieven die het verschil zullen maken!

Internationale 24 uurs gebedsgolf

Dit weekend zal er een wereldwijde “prayer wave” plaatsvinden. Van vrijdag 10 april om 19.00 uur tot zaterdag 11 april 7.00 uur zullen christenen bidden voor de situatie met betrekking tot het Corona virus. De bedoeling is dat er op vrijdagavond van 19.00 tot 20.00 uur en op zaterdagochtend van 7.00 tot 8.00 uur plaatselijke tijd gebeden wordt. Dat betekent dat er wereldwijd 24-uur lang christen op zullen staan om God te vragen om in te grijpen in deze situatie. Gebedspunten zijn:
 • Voor mensen die besmet zijn met het virus, die geliefden zijn verloren, inkomens zijn kwijtgeraakt.
 • Voor hulpverleners, artsen en verpleegkundigen die aan de frontlinie werken. Die zelf risico’s lopen en vaak veel stress ervaren.
 • Voor leiders van ons land en over de hele wereld. Voor wijsheid om juiste beslissingen te nemen.
 • Dat deze pandemie spoedig zal stoppen, dat het mensen aan zal sporen om hun leven aan Jezus te geven. Dat het een blijvende verandering in mensenlevens zal hebben.
 • Dat Gods plannen doorgang zullen vinden en het evangelie niet belemmerd zal worden. Dat Zijn wil geschiede en satans plannen zullen stoppen.
 • Voor gezinnen die veel druk ervaren doordat doorgewerkt moet worden, kinderen les moeten krijgen, huishouden doorgaat etc.
Link: https://www.youtube.com/watch?v=MEDA3ubt6HU

 

Oproep: Paasmorgen 12 april 12.00 uur. Nederland zingt "U zij de glorie"

Zing op Paaszondag met ons mee! In veel kerken wordt op paaszondag het lied ‘U zij de glorie’ gezongen. Helaas kan dat dit jaar niet vanuit onze kerken, daarom de oproep om op paasmorgen 12 april om 12 uur met elkaar te zingen.

Wees creatief en doe het op je eigen manier!

 • Doe dit bijvoorbeeld thuis, in je tuin of samen met de buren voor je deur (hou voldoende afstand, volg de RIVM richtlijnen)
 • A capella of via een filmpje (Opwekking 213)
 • Of gebruik je piano, drumstel, gitaar, viool of welk instrument dan ook
 • Verras je eventueel je opa en oma en zing het lied voor hun raam
Laat dit lied een getuigenis of een bemoediging zijn. Zeker in deze onzekere tijd willen we een hoopvolle boodschap de wereld insturen. Samen staan we sterk.

Link: https://www.youtube.com/watch?v=b_-f0XtP-bA

 

 

Geplaatst op 10-04-2020