Discipelschapscursus 'Vrijheid in Christus'

Begin oktober starten we weer met de discipelschapscursus ‘Vrijheid in Christus'. Je bent als volgeling van Jezus nooit uitgeleerd, of je nu al lange tijd of sinds kort christen bent. Op welke manier merk je in je dagelijks leven iets van je christen-zijn? ‘God maakt vrij’, maar wat betekent dat voor jou persoonlijk? Als de Bijbel Gods woord en waarheid is, waarom is het dan soms zo lastig om die waarheid in alle facetten van je leven te zien?

Dit bericht is geplaatst op 05-09-2020

Waarom deze cursus?

Veel christenen voelen wel aan dat ze voor God nog niet hun volle mogelijkheden, hun potentieel, bereikt hebben. Ze voelen zich soms vastzitten in allerlei dingen die hen belemmeren en waar ze zich vaak ook voor schamen: gewoontezonden, negatieve gedachten, angsten, niet kunnen vergeven, cynisme, een over-kritische houding, verslavingen enzovoort…. Ze zouden graag anders willen, toch lijkt het maar niet te lukken om geestelijk te groeien. Deze cursus zal je helpen om je de verbazingwekkende waarheid van je nieuwe identiteit in Christus eigen te maken, je te leren hoe je de misleiding van de vijand kunt ontmaskeren en weerstaan, en je te helpen om verder te gaan. Het is geen ‘snelle oplossing’, maar het zal waarschijnlijk een enorme verandering in je leven als christen teweegbrengen.    

Wanneer, wat, waar

De cursus wordt elke 2 weken gehouden op een donderdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur in de bovenzaal van Menorah waar genoeg ruimte is om voldoende afstand tot elkaar te houden. Het bespreken van een thema wordt steeds afgewisseld met het delen van ervaringen in kleine groepen.

Onderwerpen en data

Onderwerpen

2020

0

Een introductieavond

Donderdagavond       1 oktober

1

Waar kom ik vandaan?

Donderdagavond      15 oktober

2

Wie ben ik nu echt?

Donderdagavond      29 oktober

3

Kiezen om de waarheid te geloven!

Donderdagavond      12 november

4

Het wereldse beeld  over waarheid

Donderdagavond      26 november

5

Onze dagelijkse keuze

Donderdagavond      10 december

 

Onderwerpen                   

2020

6

Bolwerken neerhalen

Donderdagavond       14 januari

7

De strijd om ons denken

Donderdagavond      28 januari

8

Goed omgaan met emoties

Donderdagavond      11 februari

9

Vergeven vanuit je hart

Donderdagavond     25 februari

De stappen op weg naar de vrijheid

Zaterdag 13 maart hele dag

10

Dagelijks in de vrijheid wandelen

Donderdagavond      25 maart

11/12

Omgaan met anderen/ Wat wil je bereiken

Donderdagavond      8 april

13

De juiste koers houden

Donderdagavond 22 april


Wat zeggen anderen van de cursus?

 

Team en kosten

Het team dat deze cursus verzorgt wordt gevormd door Wim en Joëlle Zeggelaar, Irene van Maastricht, Foekje Bouma en Jaap en Jos de Rijk. Zij zullen in deze cursus (met materiaal van Neil Anderson en Steve Goss) regelmatig ook hun eigen ervaringen delen. De cursus is interactief. Je mag volop meedoen. De cursus is gratis, je moet wel een tientje betalen voor het cursusmateriaal.

Meer informatie of aanmelden?

Enthousiast geworden? Meld je dan nu aan.  Wil je eerst meer weten van de cursus, stuur dan ook even een mailtje naar jaapderijk@gmail.com. Adres van de cursus: Menorah, Paslaan 11 in Apeldoorn.