Sneak-preview nieuwe homepage

Het is zover, per 1 oktober heeft de website een nieuw jasje. Hier alvast een sneak-preview met wat er gaat veranderen.

Dit bericht is geplaatst op 23-09-2020

Over ruim een week, op 1 oktober, is het dan echt zover. Dan gaat onze website nieuwe stijl live. Wij zijn er heel enthousiast over en hopen dat jij dat ook bent. Het team is nu nog bezig met de puntjes op de i te zetten. Alle pagina's staan vanaf oktober in de nieuwe huisstijl.

De nieuwe homepage is modern en vooral rustiger vormgegeven. In plaats van de caroussel met aankondigingen en afbeeldingen krijgen bezoekers nu eerst een introductievideo te zien met een sfeerbeeld van onze gemeente. Ga je verder naar beneden, dan zie je aankomende items uit de agenda met een link naar de volledige agenda.

Verder naar beneden vind je een groot blok UITGELICHT, waar je vanaf nu doorheen kunt klikken. Daaronder staat een selectie van de belangrijkste activiteiten, met een link naar alle activiteiten (voorheen de GROEPEN). 

Je vindt hier ook een blok met de laatste drie preken en een link naar alle preken. Daaronder vind je contactgegevens en een link naar de geplande diensten. De homepage eindigt met het laatste nieuws.

Al deze onderdelen kun je ook vanuit de menubalk benaderen.

Menubalk

Misschien heb je het al gemerkt dat de menubalk de afgelopen maanden is aangepast. Alle onderwerpen blijven vanaf deze balk te benaderen, al kunnen items verplaatst zijn. Doel is de menubalk logischer en compacter te maken.

In de menubalk wordt per 1 oktober het volgende gewijzigd:

  1. De AGENDA wordt verplaatst en is straks te vinden onder ACTUEEL. Daar vind je ook het laatste nieuws, nieuwsbrieven en activiteiten.
  2. De LIVESTREAM wordt verplaatst en is straks te vinden onder DIENST. Daar vind je ook dienst gemist en uitleg over hoe je je plek kan reserveren voor de dienst.
  3. De items LEDEN en INLOGGEN verdwijnen. Voortaan kan je inloggen via een inlog-icoon ( zie "")
  4. Als je bent ingelogd verschijnt in de menublak de nieuwe optie CONTACT. Via dit item kom je direct bij contactformulieren waarmee je een nieuwsitem kunt indienen, een ruimte kan reserveren of contact kan opnemen met het bestuur.

Dank

Een bijzondere dank aan Matt van Maastricht die samen met BeeldBlinkers een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de nieuwe stijl. Ook dank aan Esther de Jong die heeft meegeholpen aan de nieuwe indeling van de menu-balk.

Vragen

Het gebruik zal even wennen zijn, maar we geloven dat het zo nog gebruikersvriendelijker wordt. Heb je toch nog vragen, of heb je een opmerking, meld dit dan bij website beheer.

Veel plezier met de nieuwe website!

Namens website beheer en communicatie, Jaco Monteny

Zie ook

Mijn Gemeente - app nu nog handiger
15-02-2020
Berichten van Mijn Menorah
05-07-2016
Frappant
12-10-2016