Preken


Kees Goedhart

Kees Goedhart (2 april 1939) is een Nederlandse bestuurdervoorgangerschrijver en zendeling. Hij is voorzitter van de Stichting Opwekking. Daarnaast was hij veertig jaar lang directeur van Stichting Zending en Gemeente. Hij behoort tot de pinksterbeweging.

Goedhart bekeerde zich op achttienjarige leeftijd in Amsterdam tot het christelijke geloof. Hij voegde zich bij de opwekkingsbeweging Stromen van Kracht en trok al predikend door Noord-Holland. Hij trouwde met Fieke Emeis. Drie jaar lang predikte Goedhart onder de Oost-Europese vluchtelingen en kwamen er enkele kerkelijke gemeentes tot stand. Daarna vertrokken zij naar Zuid-Amerika. Na een kort verblijf op Saint Vincent vestigde hij zich met zijn gezin op Saint Lucia. In februari 1969 keerden zij terug naar Nederland. Interne problemen binnen de organisatie Stromen van Kracht lagen hieraan ten grondslag. Veel zendelingen die namens de organisatie uitgezonden waren voelden zich aan hun lot overgelaten. Goedhart richtte de stichting Zending en Gemeente op. Daarmee wilde hij stimuleren dat zending vanuit een plaatselijke gemeente wordt bedreven. In oktober 2009 trad hij terug als directeur van Stichting Zending en Gemeente. Ook was Goedhart in dienst van de evangelische gemeente Menorah in Apeldoorn als oudste en leraar.

Hij is één van de vaste sprekers sinds de eerste pinksterconferentie van Stichting Opwekking. Daarnaast is hij een veelgevraagd spreker binnen evangelisch en pinkster-Nederland. Hij schreef ook verscheidene christelijke boeken.

Bron: Wikipedia

Laad mij met rust
SERIE: Algemeen
12-01-2020 | Kees Goedhart
De naam van Jezus
SERIE: Algemeen
13-01-2019 | Kees Goedhart
God kennen en wereldse kennis
SERIE: Algemeen
15-01-2017 | Kees Goedhart